Vil du høre mere om vores møbelleverings- og monteringsservice? Ring til os på 89 87 82 35

Hvad koster det at bygge et laboratorium i København?

Dato

Hvad koster det at bygge et laboratorium i København?

Biotekindustrien i København og omegn vokser år for år. Investorer skyder millarder ind i små bioteknologiske startups og ‘seed’ organisations i håbet om at udvikle det næste medicinske vidunder.

Inkubator-hubs som BioInnovation Institute – www.bii.dk – hjælper små virksomheder med at komme i gang og kommercialisere deres teknologi. Men lejeaftalen varer normalt ikke længere end omkring 1,5-3 år, og mange af disse hurtigt voksende virksomheder leder efter nye specialbyggede laboratoriefaciliteter.

Da det handler om nye virksomheder med begrænset eller ingen erfaring med etablering af laboratorier, er det første spørgsmål ofte 'Hvor meget vil det koste at bygge vores eget laboratorie?'

Det er klart, at den nøjagtige pris på dit nye laboratorie afhænger af en masse faktorer, og Copenspace har en gennemprøvet proces til at finde den nøjagtige pris for dig. Processen fungerer således:

Første trin 'Discovery Meeting' – gives gratis og uforpligtende. Hvis du beslutter dig for at fortsætte, vil vi præsentere dig for et estimat af timer for hver af disse 3 designfaser:

Initial concept design – når denne fase er afsluttet, kan vi normalt give en projektpris, der er 25 % nøjagtig. Dette kan i de fleste tilfælde være tilstrækkeligt til at præsentere for f.eks. en bestyrelse, og få godkendelse til at fortsætte med projektet.

Developed design – når denne fase er afsluttet, kan du forvente et estimat inden for 15 % nøjagtighed.

Final deisgn freeze & Complete proposal – på dette stadie er designspecifikationerne 'indefrosset', så vi kan tage til vores forskellige underleverandører og leverandører for at få en prisfastsættelse i forhold til en fastsat specifikation. Herefter udarbejdes et komplet forslag med en fast pris for det samlede projekt til bygherren.
Vores timepris for dette designarbejde spænder fra 750 kr/time til 1.300 kr/time, afhængigt af den nødvendige ekspertise.

Men der er vel en form for ’tommelfingerregel’ for omkostningerne ved at bygge et laboratorium i København?

Som tommelfinger regel koster etablering af laboratoriet & tilhørende kontorer normalt på et sted mellem 20.000-30.000kr/m2.

Selve laboratoriet koster normalt mellem 40.000-60.000kr/m2 inklusiv et komplet ventilationsanlæg.

For et lille laboratorium på 50m2 lyder det på omkring 2.500.000kr. For et større laboratorium på 300m2 er det 15.000.000kr.

Disse tal er store tal, men der er normalt mere til en laboratoriebygning, end man først ser. Lad os grave ned i den slags gennemsnitsprojekt, som vi beregnede disse m2-satser ud fra:

1.Ventilation

Ventilation er ofte en stor del af omkostningerne ved at bygge et laboratorium. Nogle typer laboratorier kræver et vist antal luftskifter i timen (ACPH), og andre kræver et positivt eller undertryk i laboratoriet sammenlignet med tilstødende rum og korridorer.

Laboratorier har ofte flere stinkskabe, som ved brug trækker en høj luftmængde, som skal erstattes i laboratoriet via en styret tilluft-forsyning.

Sådanne ventilationsanlæg styres ofte via et CTS-system (Central Tilstandskontrol og Styring) for at sikre, at ventilations- og varmeanlæggene styres optimalt, og energiforbruget reduceres.

En stor del af udgifterne til et ventilationsanlæg er de arbejdstimer, der anvendes under installation af anlægget. Installation af kanaler og komponenter er en tidskrævende proces.

Selve stinkskabene er med i m2-taksterne ovenfor. Laboratorier med flere stinkskabe vil koste meget mere pr. m2 end det samme laboratorium med meget få stinkskabe. Dette skyldes ikke kun omkostningerne til selve udstyret, men de tilknyttede omkostninger til ventilation samt kanalføring osv.

2.Laboratorieinventar

Dette er den mest åbenlyse del af omkostningerne ved etablering af et laboratorium. De tre største producenter af laboratoriemøbler i Danmark:

Labflex – www.labflex.com

Zystm – www.zystm.com

Labmodul – www.labmodul.dk

Som du ville forvente, tilbyder disse producenter både et basissortiment og mere avancerede systemer. Mens de grundlæggende serier er mere økonomiske, findes der mere avancerede systemer mere flere fordele såsom fleksibilitet og ergonomi, og deres arkitekttegnede design giver et udseende i verdensklasse.

3.VVS & vandforsyninger

I tilfælde af et vådt laboratorium er der næsten altid brug for særlige vandforsyninger. Øjenskylle- og brusestationer er normalt påkrævet. Placeringen af ​​eksisterende vand- og afløb kan have stor betydning for omkostningerne ved VVS installationer.

4. Køleskab, frysere og opbevaring

De fleste laboratorier kræver et område til køleopbevaring, og omkostningerne ved disse bør overvejes. Nogle opbevaringsskabe har indbygget ventilation, så dampe fra farlige kemikalier ikke kommer ind i laboratoriet.

5. Gulve, vægge og lofter

Afhængig af laboratoriets klassificering kan kravene til gulve, vægge & lofter variere meget. Højere klassifikationer vil kræve specialbehandling af fuger og overflader, hvorimod denne omkostning kan spares for de fleste lavere klassifikationer. Mange projekter kræver fjernelse af visse vægge, nye døråbninger og etablering af nye skillevægge.

6.Belysning

Belysning er noget, der normalt tages for givet af forskere. Kvalitets laboratoriebelysning er dog et must.

7.Tilhørende kontorlokaler

De fleste laboratoriebyggerier foregår i en ny bygning eller en lejet ejendom, hvor der også er behov for ændringer og istandsættelse af kontorarealerne. Installation af nye køkkener, toiletter og mødelokaler kan være påkrævet. Copenspace tager sig af kontorrenoveringer sammen med laboratorieoprettelsen og sikrer, at du kun har ét kontaktpunkt for hele projektet.

Ved at læse ovenstående liste over aspekter af et laboratoriebyggeprojekt håber vi at have givet dig et indblik i de variabler, der påvirker de samlede projektomkostninger.

Klar til at finde en mere præcis pris på dit projekt?

KLIK HER FOR AT UDFYLDE VORES KONTAKTFORMULAR

Når du har udfyldt vores kontaktformular, kontakter vi dig inden for 24 timer for at lære om dit projekt og forklare, hvordan vi mener, ​​vi kan hjælpe dig. Dette er selvfølgelig et helt uforpligtende møde.

FLERE
ARTIKLER