Vil du høre mere om vores møbelleverings- og monteringsservice? Ring til os på 89 87 82 35

Life science-industrien i Danmark: Hvorfor er Danmark den førende life-science-klynge i Europa?

Dato

Life science-industrien i Danmark: Hvorfor er Danmark den førende life-science-klynge i Europa?

Life science-sektoren er en dansk styrke og er i konstant vækst. Østdanmark og Medicon Valley (som omfatter dele af Sverige) er førende inden for klinisk forskning.

I denne artikel dykker vi ned i, hvorfor Danmark er hjertet af life science forskning i Europa.

Hvor stor er life science-sektoren i Østdanmark?

Ifølge Øresundsinstituttets undersøgelse er omkring 58.000 mennesker beskæftiget i ca. 700 private life science-virksomheder i det østlige Danmark. Det betyder, at life science-sektoren er en af ​​de største industrier i Østdanmark, der beskæftiger flere end IT-sektoren.

Siden 2017 er life science-sektoren udvidet med mere end 200 nye virksomheder, hvilket har skabt mere end 10.000 nye stillinger. De fleste af disse stillinger er i København, Gladsaxe og Ballerup, som er de byer i Østdanmark med flest life science-ansatte.

København, Gladsaxe og Ballerup er hjemsted for nogle af de største life science-virksomheder; Novo Nordisk og Leo Pharma for blot at nævne nogle få.

Hvilke delsektorer er de største i Østdanmark?

Halvdelen af ​​life science-sektoren i Østdanmark er beskæftiget i farma, hvilket gør dette til den største sektor, når det kommer til ansatte. Men den delsektor med flest virksomheder er medtech med sine 231 virksomheder i det østlige Danmark. Medtech-sektoren er vokset 25 % siden 2017, hvilket har resulteret i, at hver tredje life science-virksomhed i Østdanmark er en medtech-virksomhed.

Stadig nye virksomheder opstår, og i de foregående år er de fleste nye life science-virksomheder, der arbejder i Østdanmark, biotekvirksomheder. I alt 208 nye biotekvirksomheder er blevet dannet siden 2017.

Life science-sektoren har også vokset sig bredere på grund af nye teknologier og behandlingstilgange og omfatter således mere differentierende virksomheder. Fx virksomheder inden for IT-udvikling og områder, hvor mad og sundhed overlapper hinanden. På trods af at sektoren vokser bredere, beskæftiger de traditionelle delsektorer som farma, biotek, medtech, CRO og CMO stadig 92 % af jobs i life science-sektoren i det østlige Danmark.

Hvorfor er Østdanmark en god placering for min life science-virksomhed?

Der er flere grunde til, at Østdanmark er et godt sted at drive en life science-virksomhed. En af grundene er, at du vil være omgivet af nogle af de førende virksomheder inden for branchen, hvilket giver dig gode muligheder for netværk.

Desuden er det lettere at tiltrække højt kvalificeret arbejdskraft, når du er midt i en life science-klynge. De tre kommuner i det østlige Danmark; København, Gladsaxe og Ballerup er klare eksempler på dette, da beskæftigelsen inden for life science i disse byer er vokset markant de seneste fem år.

Life science er en lokal profil og styrke i Østdanmark, og derfor ønsker politikere og offentlighed at være med til at udvikle sektoren og gøre Danmarks brancheposition endnu stærkere. Det betyder, at udviklingen af ​​life science-sektoren i Østdanmark slet ikke er afsluttet. Der er optimisme for den fremtidige vækst, og mange projekter er i gang.

Hvordan vil væksten i life science-sektoren i Østdanmark vokse i fremtiden?

I takt med at life science-klyngen i Østdanmark fortsætter med at vokse, er den primære udfordring at rekruttere relevante og kvalificerede medarbejdere. Der er især brug for videnskabelige og tekniske kvalifikationer. Virksomheder i life science-industrien understreger vigtigheden af ​​at uddanne flere fagfolk som farmaceuter, laboratorieteknikere, kemikere, molekylærbiologer, ingeniører, produktionsteknikere og it-specialister.

Heldigvis for life science-branchen er optaget på uddannelser inden for disse områder i Danmark steget voldsomt de seneste år.

Selvom arbejdskraften fra Danmark er kvalificeret, er det ikke nok, hvorfor medarbejdere fra udlandet er vigtige for life science-sektoren i det østlige Danmark. Nicheekspertise og erfaring er svær at finde, og mange gange er det nødvendigt at ansætte fra udlandet.

Copenspaces position i life science klyngen i det østlige Danmark

Vi er stolte af at være i hjertet af life science-industrien omgivet af mange af vores potentielle kunder. Vi arbejder ud af vores kontor i Ballerup, hvilket gør os til naboer til nogle af de største life science virksomheder i Danmark.

At være midt i life science klyngen er vigtigt for Copenspace for at følge udviklingen i branchen og virksomhederne her. Vi følger også de lokale projekter, så vi er i stand til at hjælpe med at udvikle nye forskningsfaciliteter, som er afgørende for denne voksende industri.

Konklusion

Life science klyngen i Østdanmark er førende på grund af sine mange virksomheder og medarbejdere her, men også på grund af den stigende udvikling og de forskningsresultater og produkter, der kommer fra dette område.

Life science-klyngen i Østdanmark er respekteret internationalt. Statistikken nævnt i denne artikel taler for sig selv: Life science-industrien har valgt Danmark som det foretrukne og dermed førende land i Europa for kliniske studier.

FLERE
ARTIKLER