Vil du høre mere om vores møbelleverings- og monteringsservice? Ring til os på 89 87 82 35

Top 4 gulvmaterialer til laboratorier og renrum

Dato

Top 4 gulvmaterialer til laboratorier og renrum

Når man designer det perfekte renrum eller laboratorium, skal alle elementer være i overensstemmelse med hinanden. Valget af det rigtige gulv afhænger af den type arbejde, du udfører, og de materialer, der anvendes.

Inden du vælger gulvmateriale til dit laboratorium, bør du overveje, hvilke krav rummet skal opfylde. I denne artikel gennemgår vi nogle af de mest typiske gulvmaterialer til renrum og laboratorier.

Vælg den rigtige gulvbelægning til din renrumsklassificering

Gulvbelægninger til laboratorier og renrum skal være lette at rengøre og vedligeholde, skridsikre, pletfri, ikke-gennemtrængelige, ikke-absorberende og fugtsikre.

Der findes forskellige renrumsklassifikationer (ISO 1-9). ISO 1 er den reneste klasse, men de mest almindelige renrumsklasser er ISO 7 og 8.

Typen af gulvbelægning er en af de ting, der tages i betragtning, når laboratoriets renrumsklassificering fastlægges, og derfor er gulvmaterialet en vigtig del af laboratoriets design.

Det er også vigtigt at vide, hvilke kemikalier gulvet kan komme i kontakt med som følge af utilsigtet spild. De forskellige typer af gulvløsninger har forskellige niveauer af modstandsdygtighed, og det er vigtigt at kontrollere og endda teste de korrekte koncentrationer af kemikalier på gulvmaterialet.

Typer af gulvbelægninger til laboratorier

I det følgende kan du læse mere om nogle af de mest almindelige gulvtyper til renrum og laboratorier.

  • Epoxy

Epoxy er måske den mest populære type gulvbelægning til laboratorier, men det er også en af de dyreste. Epoxy installeres typisk over massiv beton og udfylder alle små ujævnheder, så gulvfladen bliver glat, sømløs og meget holdbar. En epoxyoverflade er et af de mest hygiejniske gulvbelægningsmaterialer og er modstandsdygtig over for de fleste kemikalier.

  • Vinyl

En knapt så holdbar løsning er vinylgulve, som er et billigere alternativ til et epoxygulv. Vinyl er ikke helt så holdbart, og derfor er det ikke lige så godt som epoxy til laboratorier med meget trafik og tunge maskiner, der flyttes rundt. Men når det er sagt, er vinyl generelt et godt valg til mange laboratorier, da det er modstandsdygtigt over for mange kemikalier og meget let at rengøre på grund af sin sømløse konstruktion.

I et laboratorium er det afgørende, at vinylgulvet er samlet med en særlig svejseproces i sømmene for at undgå indtrængning af snavs, væsker eller anden ophobning af forurening.

  • Gummigulve

Gummigulve er generelt set kemisk modstandsdygtige, hvilket gør det til et godt valg til renrum og laboratorier. Den største fordel ved gummigulve er deres ergonomiske egenskaber. Gummi er meget elastisk, hvilket gør det blødt at gå på i forhold til andre gulvmaterialer. Dette mindsker træthed for laboratoriepersonalet, hvilket er en fordel i laboratorier med meget gentagende arbejde.

Gummi har også gode akustiske egenskaber, hvilket er godt i laboratorier med støjende maskiner. Det er meget let at rengøre, da det er sømløst, og så er det holdbart over for de fleste desinfektionsmidler.

  • Keramiske fliser

Keramiske fliser kan bruges til laboratorier, der ikke kræver de højeste standarder for renlighed. Dette skyldes, at fugerne mellem fliserne normalt er lidt absorberende og kan ophobe snavs. En mulighed for at forhindre dette er at forsegle fliserne med epoxy, så fugelinjerne er fyldt ud, og overfladen er glat.

Fliser er på den positive side meget holdbare og kemisk resistente og kan tåle trafik og tunge maskiner, der flyttes rundt. Men generelt set er keramiske fliser ikke hygiejniske nok til brug i renrum.

Hvordan ved jeg, hvilken gulvtype der er den rigtige til mit laboratorium?

Først skal du afgøre, hvilken type arbejde der skal udføres i laboratoriet og med hvilke materialer og kemikalier. Dernæst skal du vide, hvilken renrumsklasse dit laboratorium skal leve op til. Dette vil hjælpe dig med at vælge det rigtige gulvmateriale.

Vi vil gerne hjælpe dig med at finde ud af, hvilken gulvtype der er den rigtige for dig. Du er velkommen til at kontakte os om dit laboratorieprojekt.

FLERE
ARTIKLER