Vil du høre mere om vores møbelleverings- og monteringsservice? Ring til os på 89 87 82 35

Hvordan Kan Smart Bygninsteknologi Gavne Mit Laboratorium?

Dato

Hvordan Kan Smart Bygninsteknologi Gavne Mit Laboratorium?

Bygningsteknologi bliver stadigt mere intelligent og kan styres målrettet og fuldt ud automatisk.

Laboratorier har mange tekniske installationer, og når der bygges nye laboratorier, anbefaler vi vores kunder at overveje et intelligent og automatiseret CTS (forkortelse for Central Tilstandskontrol og Styring) til styring af deres tekniske installationer.

Hvad er et CTS?

Et CTS kan styre mange forskellige ting som f.eks. sikkerhedsudstyr, varme, ventilation, aircondition, belysning, brandkontrol og mange andre tekniske installationer.

I betragtning af at laboratorier ofte har omfattende HVAC-systemer (forkortelsen for Heat, Ventilation og Air Conditioning) er det af stor betydning at have et CTS til at styre de forskellige installationer fra et centralt sted.

En CTS er et computerbaseret og automatiseret system, der installeres i bygninger til styring og overvågning af de tekniske installationer. Det forbinder alle de forskellige tekniske installationer i bygningen, så de fungerer som én enhed, som man kan få adgang til via en webbrowser/login.

I det daglige styrer et CTS aircondition, opvarmning og ventilation, det styrer sikkerhedsalarmer og overvåger og styrer energiforbruget i bygningen.

Tre grunde til at installere et CTS

1.Reduktion og styring af energiforbruget

Laboratorier er energislugere, fordi laboratorieudstyr er meget energikrævende, og de kører ofte nat og dag.

De største syndere er vitale systemer som f.eks. ventilation, indeslutning, udsugningsanordninger og andre varmeproducerende og energiforbrugende apparater, som man kan finde i et laboratorium (f.eks. frysere med ultralav temperatur).

Med et CTS kan du reducere energiforbruget i dit laboratorium, og du kan få en lavere energiregning, fordi du bruger energien på en bedre måde.

Men hvordan er det muligt at reducere energiforbruget, vil du måske undre dig. De energibesparende strategier, som et CTS kan muliggøre, omfatter bl.a.:

  • Nøjagtig styring af komfortforhold (styring af indeklimaet i overensstemmelse med brugen og antallet af laboratoriemedarbejdere)
  • Præcise opstarts- og køretider (nogle apparater behøver ikke at køre, hvis laboratoriet ikke er i brug)
  • Fjernelse af overlapning mellem HVAC-systemer (f.eks. skal opvarmning og aircondition ikke køre samtidig).
  • Automatiske sæsonbestemte forhold

For at ovenstående kan fungere, skal sensorer være placeret og kalibreret korrekt. Dette sikrer, at CTS’et reagerer på nøjagtige aflæsninger.

CTS’et sørger for, at disse strategier kører automatisk, så ingen (bortset fra det computerstyrede system) skal huske at slukke f.eks. lyset på et bestemt tidspunkt.

2.Tilpasning af dine tekniske installationer til dine specifikke formål

Et CTS giver dig mulighed for at styre og optimere udstyrscyklusser med algoritmer, der fokuserer på energieffektivitet som i ovenstående eksempler.

Fordelene herved er, at de algoritmer og strategier, der er opstillet i dit CTS, er skræddersyet til din specifikke brug af dit laboratorie- og kontorlokale.

En måde at gøre det på en effektiv måde er at have sensorer, så CTS’et ikke bare slukker for teknologien på et bestemt tidspunkt, men slukker for den, når f.eks. tilstedeværelsessensorer registrerer, at laboratoriet er ubemandet.

Data fra sensorer kan indsamles over tid for at afsløre f.eks. belægningstendenser, hvilket kan føre til yderligere optimering af energiforbruget.

3.Spar tid på vedligeholdelse

Det siger sig selv, at et CTS sparer dig tid, da alle de tekniske installationer er automatiseret til netop dit formål.

Traditionelt ville et vedligeholdelsesteam bruge tid på forebyggende vedligeholdelsesbesøg. Dette omfatter kontrol af alle installationer og sikring af, at de fungerer korrekt på regelmæssig basis.

Med et CTS vil dit vedligeholdelsesteam automatisk blive underrettet, når noget skal vedligeholdes, og systemet vil automatisk give besked, når det er tid til inspektion.

Dette eliminerer unødvendig vedligeholdelse og reducerer samtidig risikoen for systemnedbrud på grund af konstant overvågning af CTS’et.

Et CTS vil forbedre dine vedligeholdelsesprocedurer og sikre, at dit vedligeholdelsesteam fokuserer på reelle problemer i stedet for regelmæssige og unødvendige inspektioner.

Hvordan kan Copenspace hjælpe mig med at komme i gang med et CTS til mit laboratorium?

Her hos Copenspace er vi eksperter i at bygge laboratorier og tager os af alle dele af dine laboratoriebehov, herunder de tekniske installationer og et CTS.

Vi har laboratoriefokuserede partnere, der er specialiseret i laboratoriers tekniske krav, så vi kan sikre, at alle de tekniske installationer i dit laboratorieprojekt er afstemt og skræddersyet til dine behov.

Du er velkommen til at kontakte os med spørgsmål om dit laboratorieprojekt – vi vil meget gerne lære mere om det og fortælle dig, hvordan vi kan hjælpe dig!

FLERE
ARTIKLER