Vil du høre mere om vores møbelleverings- og monteringsservice? Ring til os på 89 87 82 35

Hvor kan jeg leje laboratorieplads i København?

Dato

Hvor kan jeg leje laboratorieplads i København?

Life-science- og biotekindustrien er i fremmarch, og behovet for laboratorieplads stiger derfor eksponentielt.

Mange nystartede virksomheder inden for biotek og life-science har korttids- og tidsbegrænsede lejelaboratorier. Selvom det er en god løsning for små nystartede virksomheder, kan det være svært at finde nye udlejningslaboratorier, når deres kontrakt udløber, eller kravene til laboratoriet ændres.

Her hos Copenspace har vi specialiseret os i at hjælpe kunder inden for biotek- og life-science industrien, og vi elsker at dele vores viden om laboratorier. Læs denne artikel for at lære mere om de forskellige muligheder for at leje laboratorier i Storkøbenhavn.

Hvad er mulighederne for at leje laboratorier i København?

Mange biotek- og life-science start-ups begynder deres laboratoriestudier i inkubatororganisationer, hvor de har adgang til forskningsfaciliteter, hjælp til forretningsacceleration, ledercoaching og meget mere. Men når først deres virksomhed er oppe at køre, er denne mulighed ikke tilgængelige. Typisk er nystartede virksomheder i sådanne programmer i 3 år. Bioinnovation Institute i København er et godt eksempel på en organisation, der hjælper biotek- og life-science startups med at vokse og få succes.

Men når programmet i inkubatororganisationen er overstået, har de brug for et nyt laboratorierum. Og til dette er der flere muligheder med forskellige omkostninger. I denne artikel gennemgår vi 4 muligheder, der er tilgængelige i Storkøbenhavn.

1. Lejelaboratorier i kontorfællesskab – Symbion

Symbion er et kontor-/laboratoriefællesskab med flere lokationer i København, der samler organisationer fra biotek, medico og andre industrier.

Her får du en meget central placering og alle fordelene ved at være omgivet af ligesindede organisationer. At være i et iværksættermiljø kan inspirere dig til at søge nye veje eller hjælpe med at udvide dit netværk inden for branchen.

Symbion tilbyder også fælles laboratorier, hvor du har dit eget arbejdsbord og udstyr samtidig med, at du har adgang til fælles faciliteter. Det delte laboratorium er naturligvis billigere og er fantastisk til små nystartede virksomheder og organisationer, der ikke har fuldtids laboratoriearbejde.

Der er ingen bindende kontrakt for længere perioder, hvilket giver dig en høj grad af fleksibilitet og mulighed for at finde andre løsninger, hvis din virksomhed vokser og dine behov og krav til kontor- og laboratoriepladser ændrer sig.

En ulempe ved at leje sådanne laboratorier er omkostningerne, da det er ret dyrt. Derudover kan det være svært at få kontor- eller laboratorieplads i denne type fællesskab. Efterspørgslen er ofte højere end udbuddet, hvilket efterlader mange nystartede virksomheder med dilemmaet om at finde andre løsninger.

2. Udlejningslaboratorier i DTU Science Park

DTU Science Park er førende inden for vækst- og udviklingsmiljø i Danmark. Her får du fordelen af ​​at være en del af et stort fællesskab af danske deep-tech organisationer.

I DTU Science Park finder du både start-ups, scale-ups og etablerede virksomheder, hvilket giver gode netværksmuligheder med ligesindede.

Det gode ved denne løsning er, at faciliteterne stilles til rådighed i overensstemmelse med dine krav (inden for rimelighedens grænser), og at alt det praktiske er ordnet for dig. Ulempen er prisen og tilgængeligheden. Sidstnævnte er den største bekymring, da der ikke er mange laboratorier til rådighed.

En anden ulempe er at leje af et laboratorium kan være ret ufleksibelt, hvis du ønsker at vokse. Du har ikke helt den samme mulighed for at ændre dine faciliteter, og det er ikke altid en mulighed at implementere fleksibilitet i et eksisterende laboratorium, da det ville kræve ændring af det eksisterende inventar osv., hvilket selvfølgelig er muligt, hvis du har midlerne til det.

3.Ejendomme med eksisterende laboratorier

Det kan være svært at finde ejendomme med eksisterende laboratorier, der er tilgængelige for udlejning. Her hos Copenspace kender vi stort set alle eksisterende udlejningslaboratorier inden for Storkøbenhavns rækkevidde, og hvis du er på udkig efter en akut laboratorieløsning inden for en billigere prisklasse, kan vi hjælpe dig med at finde det.

Det gode ved de eksisterende laboratorier er, at VVS og andre ydelser allerede er taget hånd om, hvilket betyder, at du hurtigt kan rykke ind og starte dine forsøg efter overtagelsen af laboratoriet.

En ulempe kan dog være, at eksisterende laboratorier ikke nødvendigvis er fuldt moderniserede, og kontorbygningerne, de er placeret i, kan være ret gammeldags. En ulempe er at de sjældent har det moderne og attraktive udseende, som en nystartet virksomhed ønsker at afspejle for at tiltrække fremtidige medarbejdere og kunder.

Hvis din tidsbegrænsede kontrakt i et laboratoriefællesskab er ophørt, og du ikke har fundet en permanent løsning, kan vi hjælpe dig med at finde et midlertidigt (eller permanent) laboratorium i Storkøbenhavn. Vi kan muligvis også finde det perfekte eksisterende laboratorium til dine behov. Kontakt os nederst på denne side for at lære mere.

4. Omlægning af kontorejendomme til laboratorium

Der er også mulighed for at omdanne kontorbygninger til laboratorie, og med denne løsning får du laboratoriet præcis, som du ønsker det. Vi har specialiseret os i at designe og bygge laboratorier – også ved omlægning af eksisterende lokaler.

Vi kan hjælpe dig med at definere dine krav til et laboratorium og finde den rigtige placering til laboratoriet. Det gode ved dette er, at du får et skræddersyet laboratorium, som du kan kombinere med kontorlokaler.

Dette er naturligvis en dyrere løsning, men du får en langsigtet lejeaftale med dine præcise krav opfyldt, samtidig med at du kan udvide og ændre sig med tiden.

Det kan være en tidskrævende proces at få tilladelser, når man bygger laboratorier. Især i Københavns Kommune kan det tage mange måneder at få tilladelserne, og derfor anbefaler vi at kigge på lokationer i Storkøbenhavn uden for Københavns bygrænse.

Et sted, hvor biotek- og life-science industrier blomstrer, er Ballerup kommune – kun 20 minutter fra Københavns centrum. Ballerup er kendt for at være hjembyen for mange store virksomheder, der arbejder inden for medtech, biotek og life-science, herunder Novo Nordisk, Leo-Pharma og os selv, Copenspace, for at nævne nogle få.

Et af de projekter, der kan blive en realitet i den nærmeste fremtid, er en biotek-klynge i Ballerup, hvor ambitionen er at stille forskningsfaciliteter til rådighed for små scale-ups og start-up virksomheder og dermed skabe en lille biotek-”by” eller netværk. Vi hos Copenspace følger dette potentielle projekt tæt, og du kan få mere at vide ved at kontakte os.

Har du brug for et nyt laboratorium?

Kontakt os for at høre mere om, hvordan og hvor du kan leje et laboratorium i Storkøbenhavn. Vi kender industrien og området i og omkring København, hvilket gør os til din foretrukne samarbejdspartner til at finde dit næste laboratorierum. Lad os aftale et uforpligtende møde, hvor vi drøfter dine muligheder.

FLERE
ARTIKLER